English French German Macedonian

Нови наслови

Убиството на командантот - Харуки Мураками

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Неверојатна книга за љубовта и осаменоста, војната и уметноста – уште едно ремек-дело на еден од најголемите современи писатели
По разделбата со сопругата, триесет и нештогодишниот сликар одлучува да оди да живее на планина во куќата на еден познат уметник, татко на негов пријател. Деновите му поминуваат во сликање, готвење, слушање музика на грамофонот и пиење чаша виски навечер.

Читај повеќе: Убиството на командантот - Харуки Мураками

 

Еден од нас лаже - Карен М. Мекманус

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Можете ли да го откриете убиецот?
На дополнителна настава како казна затоа што носеле мобилни телефони на часот се повикани петмина ученици: паметната и вредна Бронвин која треба да го продолжи школувањето на Јејл; Ади, типична убавица и совршена девојка на Џејк; Купер, играч на бејзбол со голема спортска кариера на повидик; младиот престапник Нејт кој е на условна казна и Сајмон, одметник и основач на блог во кој ги открива тајните на своите соученици.

Читај повеќе: Еден од нас лаже - Карен М. Мекманус

   

Фондација - Исак Асимов

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Ремек-дело на научната фантастика, серијалот Фондација на Исак Асимов е ненадминат според уникатната комбинација на непрекината акција, смели идеи и екстензивно градење на светот. Приказната за нашата иднина почнува со историјата на Фондацијата и нејзиниот најголем психоисторичар, Хари Селдон. Цели дванаесет илјади години Галактичката Империја била неприкосновен владател. Таа сега умира.
Само Хари Селдон, творец на револуционерната наука психоисторија, може да ја види иднината – мрачен период на незнаење, варварство и војни што ќе трае триесет илјади години.

Читај повеќе: Фондација - Исак Асимов

 

Будење на свеста - Катерина Ангеловска, Радован Витошевиќ

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

„Будење на свеста“ е патување во потрага по вистината, и тоа не која било вистина, туку вашата лична вистина. Личната духовна трансформација ни дава можност да ги препознаеме и освестиме нашите парадигми, верувања и вредности. Оваа книга е авантура која е испреплетена со универзални знаења, кои ќе ви овозможат вистински да се спознаете себеси, да се разбудите и свесно да создавате.

Читај повеќе: Будење на свеста - Катерина Ангеловска, Радован Витошевиќ

   

Правилото 10х - Грант Кардон

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Правилото 10х е светиот грал за луѓето што сакаат да успеат. Тоа ги утврдува најсоодветните нивоа на дејствување и осигурува дека ќе продолжите да функционирате на тие нивоа во текот на целиот ваш живот и професионална кариера. Ќе ве ослободи од стравовите, ќе ви ги зголеми храброста и самодовербата, ќе ги елиминира одолжувањето и несигурноста и ќе ви даде чувство за цел – а со тоа вашиот живот, вашите соништа и вашите цели ќе доживеат преродба.

Читај повеќе: Правилото 10х - Грант Кардон

 

21 лекција за 21 век - Јувал Ноа Харари

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Што точно се случува сега? Кои се најголемите предизвици и избори што стојат пред човештвото? Зошто демократијата е во криза? Што можеме да направиме за епидемијата од лажни вести? Која цивилизација доминира со светот? Што треба да ги учиме нашите деца? - Во дваесет и едно поглавје, секое длабоко и провокативно, се презентираат комплексните современи предизвици на јасен и достапен начин, предизвикувајќи го читателот да ги земе предвид вредностите, значењето и личниот ангажман во овој свет полн со неизвесност.

Читај повеќе: 21 лекција за 21 век - Јувал Ноа Харари

   

Страница 1 од 57

Сподели на Facebook