English French German Macedonian

Настани

Промоции 28.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ПРОМОЦИЈА НА ЗБОРНИК
Во организација на Здружението на граѓани прогонувани затворани и осудувани за идеите за самобитноста на македонскиот народ и неговата државност на ден 28 Октомври во салата за промоции на Библиотеката во 12 часот организираше промоција на “Зборникот на политички затвореници 1945 - 1990”. Промоцијата ја отвори градоначалникот на Битола г-дин Владимир Талески. Промотор на Зборникот беше проф. д-р Вера Стојчевска Антиќ а свое обраќање имаше и претседателот на Здружението.
 

Промоции 17.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ПРОМОЦИЈА НА КНИГА
Во Библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола во салата за промоции во 12 часот се одржа промоција на книгата “Раскажувачки текстови врз фактографски основи 1940 - 1945 плус 2004”, од авторот Мишко Божиновски.
   

Промоции 14.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола по повод годината на македонскиот јазик на ден 14.10.2008 година, во салата за промноции со почеток во 12 часот ја организираше промоцијата на стихозбирката “ЧЕСТ” од битолскиот автор Кире Неделковски. Промотори на книгата беа: Петре Димовски и Милица Радевска.
   

Страница 254 од 265

Сподели на Facebook