English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоции 27.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА БИБЛИОГРАФИЈА

По повод културната манифестација “Денови на библиотеката” организирана во чест на 62 годишното постоење на Библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола, на ден 27.03.2007 година (вторник) со почеток во 12 часот во салата за промоции се одржа промоција на “Библиографија за Вера Стојчевска-Антиќ” од Јоланда Бошевска, Цветанка Дамјановска, Лена Секуловска. Промотори на Библиографијата беа: Д-р Александар Стерјовски и проф. д-р Димитар Пандев.

 

Промоции 23.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во салата за промоции на Библиотеката на овој ден со почеток во 12 часот беше организирана средба со македонските писатели: Веле Смилевски, Раде Силјан и Драги Михајловски Веле Смилевски - “Педесет долевања” (награда “Ацо Шопов” 2005), Раде Силјан- “Македонски писатели и дела” (награда за критика “Димитар Митрев” 2006), Драги Михајловски- “Мојот Скендербеј” (награда “Стале Попов” 2006).

Средбата ја водеше проф. д-р Златко Жоглев од Педагошкиот факултет од Битола. Претставувањето на писателите го водеше г-ѓа Анита Ангелевска.

   

Промоции 14.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА СПИСАНИЕТО  СУМ

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола на 14 Март 2007 година со почеток во 12 часот во салата за промоции организираше свечено претставување на 50 (пеесеттиот) број на списанието СУМ. На почетокот од промоцијата присутните гости ги поздрави директорот на Библиотеката г-дин Науме Ѓорѓиевски. За списанието говореа: г-дин Нове Цветановски и г-дин Трајче Кацарев. Преку видео-бим беа презентирани сите досегашни списанија.

   

Страница 249 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер