English French German Macedonian

Настани

Промоции 06.06.2008 г. (петок) во 12 часот.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Промоција на книгата “ЗАЅИДАНА ВРАТА” од авторот МИРЈАНА СТОЈАНОВСКА- ПАЛИГОРА од Битола. Промотори на книгата беа: Проф. др. ВЕНКО АНДОНОВСКИ  и проф. д-р. ВЕРА СТОЈЧЕВСКА АНТИЌ од Скопје.
 

Промоции 28.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола и Издавачката дејност АПЕКС од Битола во рамките на манифестацијата Битола град на културата за 2008 година, на ден 28.05.2008 година (среда) во 12.00 часот во салата за промоции на Библиотеката организираа свечено претставување на годишната продукција на книги по конкурсот во фондацијата-едицијата Ванчо Николески. Едицијата вкупно брои 15 наслови на книги од млади битолски поети и поетеси.
   

Промоции 16.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола на ден 16.05.2008 година, во салата за промоции во 18 часот организираше промоција на две книги и тоа: “Битолскиот градски говор” и “Да не заборавиме кои сме” од авторот проф. д-р Кирил Трајковски од Битола. Промотор на книгите беше писателот од Битола г-дин Радован П. Цветковски.
   

Страница 243 од 252

Сподели на Facebook