English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоции 19.12.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ПРОМОЦИЈА НА КНИГА
“РЕЧНИК НА ДЕМИРХИСАРСКИОТ ГОВОР”
од Радован П. Цветковски и Божо Стефановски
Националната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола и Издавачот “Академски печат”од Скопје по повод 2008 - Година на македонскиот јазик и Месецот на Блаже Конески на 19 Декември 2008 година, во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организираја Промоција на книгата “Речник на демирхисарскиот говор” од авторите Радован П. Цветковски и Божо Стефановски од Битола. Промотор на книгата беше проф. д-р Кирил Трајковски.
 

Промоции 05.12 (петок) во 12 часот

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) ПРОМОЦИЈА НА КНИГА
ЗНАЧАЈНИ ЛИЧНОСТИ ЗА БИТОЛА - ПИСАТЕЛИ .

Книгата е во издание на Библиотеката од авторите: Ленче Андоновска, Науме Ѓорѓиевски, Благој Николов, Гордана Пешевска, Анета Стефановска и Светлана Талеска и соработниците: Милка Котевска и Александар Крстев. Промотори: Радован П. Цветковски, проф. д-р Драги Михајловски и г-дин Петре Димовски.
   

Промоции 03.12.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа ) Промоција на
- Зборник Трета роднокрајна средба, која се одржа во Библиотеката на 22.05.2008 година во роднокрајното одделение и салата за промоции на Библиотеката под медијаторство на Николче Велјановски.
Претставување на
- Одбрани дела од Ѓорѓи Прчков. Промотори: Панде Манојлов и д-р Николче Валјановски
   

Страница 236 од 249

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер