English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Изложби 14.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ИЗЛОЖБА НА КНИГИ ОД ПОЛСКИ ПИСАТЕЛИ

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, по повод гостувањето на делагацијата на библиотекари од градот Вроцлав од Полска на ден 14.05.2008 година во 12.30 часот во холот на Библиотеката организираше изложба на книги од полски писатели насловена како “ПОЛСКАТА КНИЖЕВНОСТ ВО МИНАТОТО И ДЕНЕС” .

 

Изложби 23.04.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Денот на смртта на тројцата светски познати писатели: Сервантес, Шекспир и Лопе Де Ла Вега 23 Април од УНЕСКО е избран како симболичен ден на светската книжевност, кој во многу земји на сите континенти во светот меѓу кои е и нашата земја го слават како Светски ден на книгата и авторското право. По тој повод Библиотеката ја посетија ученици од Основните училишта од градот и во холот на Библиотеката беше поставена изложба на книги од горе споменатите светски познати писатели.        

ИЗЛОЖБА НА КНИГИ  - АРТУР КЛАРК (1917-2008)

По повод смртта на англискиот писател Артур Кларк во холот на Библиотеката беше поставена изложба на неговите дела кои спаѓаат во редот на најчитаните книги во Библиотеката.

   

Изложби 04.03.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод годишнината од смртта на Манаки во холот на Библиотеката беше поставена изложба на книги посветени на Браката Манаки од фондот со кои располага Библиотеката.
   

Страница 233 од 249

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер