English French German Macedonian

Настани

Портрет на академик Анте Поповски 26.05.2011

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод одбележувањето на 80 годишнината од раѓањето на академик Анте Поповски НУ - Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола организираше Портрет на академик Анте Поповски.

- Поздравна реч г-дин Науме Ѓоргиевски - директор на Библиотеката;
- Омаж за поезијата на Анте Поповски ќе одржи академик Георги Старделов;
- Делови од поезијата на Анте Поповски ќе говори г-ѓа Софија Гогова - Врчаковска;
- Изложба „Живот и дело на Анте Поповски“.

26.05.2011 (четврток) во 13 часот
НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола (сала за промоции)

 

VIII САЕМ НА КНИГАТА - БИТОЛА 2011

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

VIII Саем на книгата - Битола 2004.

24-29 мај од 09-23 часот

Локација НУ Народен театар - Битола

Организатор НУУБ Св. Климент Охридски - Битола

На саемот учествуваа 25 издавачи куќи од Македонија.

 

   

Осми саем на книгата - Битола 2011

PDFПечатиЕ-пошта

( 6 Гласа )

   

Страница 231 од 278

Сподели на Facebook