English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоција на БИБЛИОГРАФИЈА на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола (1945-2008)

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Библиографија

По повод 64 годишнината од основањето на Библиотеката „Св. Климент Охридски“ - Битола на 25 Март 2009 год. (среда) во 12 часот се оддржа промоција на книгата „Библиографија“. 

Составиле, уредиле и редактирале: Јоланда Бошевска, Лена Секуловска и Цвeтанка Дамјановска, вработени во одделот Библиографско - библиотечни информации. 

Промотор: Анита Ангелевска

       Проектот  „Библиографија“ на Националната установа - Универзитетска библиотека Св.Климент Охридски - Битола: 1945-2008 преставува збир на историски податоци  за развојот на Библиотеката како резултат на истражувањето на

Читај повеќе: Промоција на БИБЛИОГРАФИЈА на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола (1945-2008)

 

Предавања 16.03.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ТРИБИНА - Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ и Македонското научно друштво од Битола на 16 Март 2009 година во 12 и 30 часот, во малата сала при Центарот за култура од Битола организираа Трибина на тема: “Во меморијата за Битола”. Трибината ја отвори градоначалникот на Битола г-дин Владимир Талески кој воедно упати поздравни зборови кон присутните гости. На трибината говореа: Г-дин Ѓорѓи Танковски - историчар, г-дин  Никола Миновски, г-дин Стевче Бојаџиев - доктор, и г-дин Никола Димитров. На трибината покрај градоначалникот присуствуваа: пратеничката г-ѓа Анета Стефановска, и претседавачот на Советот на општината Битола г-ѓа Лилјана Кузмановска.

   

Посети 20.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ПОСЕТА НА БИБЛИОТЕКАТА - Во рамките на акцијата “Школски час во Библиотеката”на овој ден во 9 часот и 30 минути Библиотеката ја посетија учениците од приватното средно економско училиште од Битола предводени од нивната професорка. Учениците беа примени од г-дин Драги Кабровски и запознати со работата на Библиотеката од нејзиното формирање во далечната 1945 година до денес. Потоа беше презентирано како се пребарува саканата книга преку интернет мрежата со компјутерите кои се поставени во холот на Библиотеката пред шалтерите за позајмување на книги.
   

Страница 190 од 225

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер