English French German Macedonian

Настани

Детските очи гледаат во Хераклеја

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Нов начин на презентирање на македонската историја и традиција пред најмалата популација на 8-ми јули 2013 година беше презентиран во рамките на овогодинешниот Битфест. Хераклеја, како историска дестинација, со сите свои карактеристики им беше презентирана на децата.Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ преку едукативниот проект „Детските очи гледаат во Хераклеја“ се обиде до најмладата детска популација од претшколска и школска возраст, да ја доближи македонската историја, претставувајќи дел од античкиот локалитет Хераклеја.

Читај повеќе: Детските очи гледаат во Хераклеја

 

НУУБ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА НА БИТФЕСТ 2013

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

   

ВЛЕЗ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ВО ЕВРОПСКА УНИЈА

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 


НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола и почесниот конзулат на Република Хрватска во Р.Македонија – Битола  на ден 06.06.2013 година организираа трибина со Хрватскиот амбасадор Златко Крамариќ посветена на влезот на Хрватска во Европската унија.
Амбасадорот Крамариќ истакна дека влезот на Хрватска во Европската унија е значаен за неговата држава, но и за државите од Западен Балкан, посебно за Република Македонија.

Читај повеќе: ВЛЕЗ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ВО ЕВРОПСКА УНИЈА

   

Страница 189 од 256

Сподели на Facebook