English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Пирамидите во Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Почитувани,
трагачи по вистината и талкачи низ минатото.По многугодишна археолошка посветеност и теренско истражување на македонското тло и пошироко Ве покануваме на предавање, промоција и презентација на севкупната работа на г-дин Владо Павлов и неговиот тим.

Читај повеќе: Пирамидите во Македонија

 

Свечено одбележан Меѓународниот ден на Мајчиниот јазик

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола  со пригодни манифестации и заедно со своите членови-читатели, го одбележаа 21 февруари- Меѓународниот ден на мајчиниот јазик.
Централната свеченост  се одржа во 18:30 часот во библиотеката каде беше емитуван документарен филм за кирилицата и словенската писменост во Македонија.

Читај повеќе: Свечено одбележан Меѓународниот ден на Мајчиниот јазик

   

Дел од активностите на проектот „Проверка на реалноста...

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Ученици кои се дел од  меѓународен проектот од ОУ „Кирил и Методиј“ – Битола и ученици од Романија имаа можност да се запознат со работата на библиотеката и нејзиното функционирање.

   

Страница 188 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер