English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Министерката за култура Елизабета Канчевска Милевска во посета на Библиотеката

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Министерката за култура Елизабета Канчевска Милевска на ден 25.12.2011, оствари средба во Битола со петте директори на театарот, центарот за култура, библиотеката, заводот и музеј и музејот на албанската азбука каде што се одржа во кабинетот на битолскиот градоначалник Владимир Талески. На средбата министерката Милевска го искажа своето задоволство од работата на сите национални културни установи во Битола, По средбата со градоначалникот на Битола се упати во НУУБ „Св.Климент Охридски“-Битола. На средбата со првите луѓе на библиотеката стана збор за програмските активности на установата за идната година.

 

Одбележување на Патрониот празник на Библиотеката

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

На ден 5.12.2011 (понеделник) во 18 часот, пред главниот  влез на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола, по повод одбележувањето на Патрониот празник на Библиотеката, свечено беше во употреба осветлувањето на Библиотеката и LED мониторот донација од А.Д. ЕЛЕМ, се доделија благодарници на претпријатија, граѓани, институции итн.

Читај повеќе: Одбележување на Патрониот празник на Библиотеката

   

Читатели на годината

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

Во рамките на програмата за одбележување на Патрониот празник на Библиототеката, традиционално секоја година, НУУБ Св. Климент Охридски- Битола ја доделува наградата за читател на годината, и тоа во пет категории зависно од возраста на читателите:

- предучилишна возраст

- основно образование

- средно образование

- високо образование

- возрасни

 

Читај повеќе: Читатели на годината

   

Страница 187 од 239

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер