English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

СВЕТСКИ ДЕН НА КНИГАТА И АВТОРСКОТО ПРАВО

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

„Помеѓу јавноста и приватноста: библиотеките во времето на е-книгата“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

„Помеѓу јавноста и приватноста: библиотеките во времето на е-книгата“ од авторките Александра Хорват и Даниела Живковиќ во издание на Хрватската Академска издавачка куќа е најновата книга на овие две еминентни познавачи на информациските науки. Таа претставува логично продолжение на нивната претходна книга "Библиотеките и авторското право" која можете бесплатно да ја симнете на http://darhiv.ffzg.hr/2002/ . „Помеѓу јавноста и приватноста: библиотеките во времето на е-книгата“ е од исклучителна важност за библиотекарско-информациските науки и претставува современ приказ на денешните состојби концентрирајќи се на феноменот на електронската книга и заштитата на приватните податоци на корисниците во дигиталната ера. За повеќе информации погледнете го деталниот приказ на книгата.

   

Гости од најстарото училиште во Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Ни припадна честа денеска, учениците од четврто одделение од најстарото училиште во градот под Пелистер  ОУ „Гоце Делчев“ – Битола,  да ни бидат гости во Библиотеката. Посетата се состоеше во запознавање на децата со работењето на библиотеката. Одржанатa  презентација беше за сите форми на работа во библиотеката и децата ги разгледаа книгите кои се соодветни за нивната возраст. Учениците кои ја посетија библиотеката  беа од мултиетнички состав.

 

 

 

   

Страница 186 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер