English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоција на книгата „Библиотеките во Битола“

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа )

На 20.11.2009 година (петок), во 13.00 часот, во холот на Националната и Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Скопје се одржа промоција на книгата „Библиотеките во Битола“ од авторите Анета Стефановска и Науме Ѓоргиевски. Промотори на книгата беа Миле Бошески и д-р Михајло Георгиевски.

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗЛОЖБА НА КНИГИ - 23 Октомври - Денот на македонската револуционерна борба

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Националната установа Универзитетска библиотека Св. Климент Охридскиод Битола за одбележување на 23 Октомври - Денот на македонската револуционерна борба во холот на Библиотеката припреми тематска изложба на книги комбинирана со портрети на македонските револуционери каширани на картон. Изложбата ја сочинуваат околу 70 монографски публикаци кои содржински соодветствуваат со овој голем празник на Македонија.

 

 

 

   

Европската библиотека збогатена со културното наследство на Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа )

Ризницата на Европската библиотека, која ги обединува културите преку европските национални библиотеки, е збогатена со првата збирка од македонскотото културно - историско и библиотечно наследство.

Културното богатство на Македонија претставено преку старословенски, ориентални, како и времени ракописи, и два библиотечни каталози се „видливи" за корисниците на Европската библиотека, преку сајтот на Народната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски", што беше презентиран на 08.10.2009 год. во Библиотеката во Скопје.

„Ова е уште еден успешен проект

Читај повеќе: Европската библиотека збогатена со културното наследство на Македонија

   

Страница 185 од 225

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер