English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Денови на европската култура во Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Со оглед на кандидатскиот статус на Република Македонија за членство во ЕУ, значајно е нашите граѓани да бидат запознати со културното богатство на земјите членки. За таа цел, матичната и универзитетска библиотека Св. Климент Охридски ги организира деновите на европската култура во Битола во рамките на БИТФЕСТ 2013 година. .

Читај повеќе: Денови на европската култура во Битола

 

Детските очи гледаат во Хераклеја

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Нов начин на презентирање на македонската историја и традиција пред најмалата популација на 8-ми јули 2013 година беше презентиран во рамките на овогодинешниот Битфест. Хераклеја, како историска дестинација, со сите свои карактеристики им беше презентирана на децата.Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ преку едукативниот проект „Детските очи гледаат во Хераклеја“ се обиде до најмладата детска популација од претшколска и школска возраст, да ја доближи македонската историја, претставувајќи дел од античкиот локалитет Хераклеја.

Читај повеќе: Детските очи гледаат во Хераклеја

   

НУУБ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА НА БИТФЕСТ 2013

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

   

Страница 183 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер