English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоција на книгата „Библиотеките во Битола“ во НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ - Куманово

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа )

На 20.12.2009 година (недела), во 19.30 часот, во НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ - Куманово се одржа промоција на книгата „Библиотеките во Битола“ од авторите Анета Стефановска и Науме Ѓоргиевски. Промотори на книгата беа Миле Бошески и д-р Михајло Георгиевски, а водител беше Анита Ангелевска.

За да видете повеќе слики кликнете ТУКА

 

Патронатот на Библиотеката - 2009

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

       По повод 8 Декември – Патрониот празник на Библиотеката, Свети Климент Охридски, на 7 декември беа промовирани:

  • Зборник од Четвртата роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија. Главен и одговорен уредник д-р Николче Вељановски;
  • Каталог на Детската библиотека од Олга Кузмановска.
       Во рамките на проектот Заштита на стари и ретки книги во Битола и Битолско, изработени се:
  • Мултимадијално DVD (втора фаза) - Од ризницата на стари книги во црквите во Битолско. Автори: Цветанка Дамјановска, Јоланда Бошевска и Лена Секуловска. Дизајн и изработка „Лидер инженеринг“ – Битола;
  • Каталог на стари и ретки книги од Ленче Андоновска.
За да видете повеќе слики кликнете ТУКА
   

Промоција на книгата „Библиотеките во Битола“

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа )

На 20.11.2009 година (петок), во 13.00 часот, во холот на Националната и Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Скопје се одржа промоција на книгата „Библиотеките во Битола“ од авторите Анета Стефановска и Науме Ѓоргиевски. Промотори на книгата беа Миле Бошески и д-р Михајло Георгиевски.

 

 

 

 

 

 

 

   

Страница 183 од 224

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер