English French German Macedonian

Настани

Промоција на книгата „Резевен живот“ - Лидија Димковска

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

 

Промоција на книгите „Во огледало огледалца“ и „Од активата на Панде Петровски“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

   

Промовирана оставината на Павел Шатев

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

 

Во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Битола на ден 31.01.2014 година се одржа промоција на деветте тома од пишаната оставина на македонскиот револуционер, национален деец и државник Павел Шатев.

Делата неодамна ги објавија Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ и Државниот архив на Република Македонија, во превод на Предраг Димитровски, а стручната редакција и предговорот се на проф. д-р Зоран Тодоровски.

Читај повеќе: Промовирана оставината на Павел Шатев

   

Страница 182 од 254

Сподели на Facebook