English French German Macedonian

Настани

Надградба на поткровје на Библиотеката

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Заврши третата фаза од надградбата на поткровјето во НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола.

Почнувајќи од 10 јуни 2014 година, па до септември 2014 година, се извршија потребните градежно - занаетчиски работи во поткровниот простор на новото крило од Библиотеката.

Добиени се современи функционални простори кои ќе бидат наменети за нови читални со сите пропратни делови.

Останува истите да се опремат со потребниот мебел и инвентар, како би биле ставени во функција и располагање на корисниците - читателите, членови на Библиотеката.

За оваа намена, аплицирано е со проекти во Министерството за култура на Р. Македонија за 2015 година.

 

Ревизија на книжниот фонд, 2014

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Заклучно со месец септември 2014 година завршена е ревизијата на фондот на книги во НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола. Вработените во текот на летните месеци ја извршија фазата на проверка на книжниот фонд во инвентарните книги и потпечатување со ознаката Р2014.

Во текот на процесот на ревизијата беа отстранувани одредени воочени грешки, со цел прочистување на фондот, како би се имала поточна и поцелосна евидинција на библиотечниот материјал со кој располага Библиотеката, а кој е наменет за користење на нашите членови.

   

БИТ ФЕСТ:ИЗЛОЖБА НА ДРОБЕН ПЕЧАТ

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Во НУУБ Св. Климент Охридски беше отворена изложба на дробен печат. Изложбата е дел од програмата на БИТ ФЕСТ 2014.

 

 

 

 

 

 

   

Страница 181 од 258

Сподели на Facebook