English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

20-ти Републички натпревар „Млади библиотекари“, 2019

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 15.11.2019 година се одржа 20-ти Републички натпревар „Млади библиотекари“ во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје. На натпреварот учествуваа 24 учесници од основните училишта на Република Северна Македонија. Претставникот од Општина Битола, Стефанија Цветановска од ОУ „Славко Лумбарковски“ – Новаци го освои второто место со освоени 106 од можни 120 поени. Честитки за наградените и за сите учесници на овој натпревар. На следниот линк следат повеќе фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157934225918679&__xts__%5B0%5D=68.ARA8Jb3qBNP-Z727lVxHHWSAO1Ub8eHjzym5R187_s8nqfjuPPO5oIxEyKuSgmjiir8R7mKK5FgNFm1n3d93nqWGd2QjWIwGEaIMq4ujt4B4J4495QKYOrcXR4PF1UMss5u82LElENWIKbwfowhqft6XPMu2A1H7O0PPxLVRcCUZULjMJ09Fix6chJqGTiKSfLb1IsDw6StOE225LMYjkl-aQU4Mge01McDTpV_66VsxOXHqAhmtfq_KbgPkSC_tiMZXLANVQY_fSBbHlmB9MLFzTNv24P3i3k3ssqNRKKmdIQ-eF97ajY177p0aSCKg65y_-38fgQXxdtNwxiS7kpBdZ_huNHDIIg3BzlLcvhhd2I-pc50Ul4WuOwGcVt4ZQ1Ec-PLeqPqjnsHA5dlydFloz4RdJMJM2lz2Mi8fRwKdDlsD0MVXoMgJpBHiB5KMjDffrFE&__tn__=-UC-R

 

Промовирана книгата „Ќерката на дрвосечачот“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Книгата „Ќерката на дрвосечачот“ од авторката Наде Стојилковиќ, беше промоворана во салата за промомции во НУ УБ “Св. Климент Охридски“, а на неа присуствува голем број на љубители на пишаниот збор.Книгата ја промовираше Фатма Бајрам Аземовска, а на авторката и ја честита нова книга и и посака понатамошни успеси директорот на Библиотеката, Бојан Стефановски.
-Ретки се тие книги што уште од самиот пролог ти продираат до срце, те зграпчуваат како челична канџа од емоции и просто не ти дозволуваат да ја оставиш книгата. Премногу се ретки, да, но овде имаме една токму таква книга, рече Аземовска на промоцијата.

Читај повеќе: Промовирана книгата „Ќерката на дрвосечачот“

   

Поинаков крај

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во рамките на Месецот на книгата, учениците од 5-3 одделение, при ОУ,,Коле Канински,,- Битола со наставничката Лидија Павловска, организираа интерактивна работилница. Работилницата се одржа на ден 05.11.2019 година. За таа цел претставници од Библиотеката присуствуваа на работилницата, во која дадоа допринос во развивањето на љубовта кај учениците кон пишуваниот збор. Во текот на работилницата на учениците им се даде можност на две бајки да го променат крајот. Прочитајте го крајот на бајките „Девојчето со ќибритчињата и „Мице и волшебното самарче“. На следниот линк следат повеќе фотографии од работилницата https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157898080328679&__xts__%5B0%5D=68.ARB0_HClwd_wrI1AeNtPt0z8gw3rLNivXZnDkgDS3_C7pLlGXAFagLknKgsVMH2hNWfgHoUyZMt5rZ16Tme377U5H6sSR_uVDWaglWUPrcF7ze6uyrPZmaNWcv3TzHCuv8nQaPz0dAJToqR7GX2Yfc1g8hu8P69eg-9OomvbDa8XaT7DkmBHlhtXnQbZo9SO97F2mKyUFTaByreIK6FBC93COMu93boJ-64vM2zxxq1PvWlsMBJ9XHv4-92Bsx7W23A7AF6N5Qfo7gfY2PXUxcshb5maOqZnGgPU4lhw4mWZ5yPTFAfcGuVEmFczEPYA5HYyYWEwHCcjp4Sd1XcXaJSSm2HWh5W-yk2Op66Wus_Vt3IB7xT-eoKXde2PivXP15EqFw5o77wqNnf8CaiUIfu2OrcfCp0kuKzSSy8M3ua2Phs0aHMlURUUng71QnaEOKCrSNI&__tn__=-UC-R

   

Страница 7 од 242

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер