English French German Macedonian

Настани

Посета на ОУ „Елпида Караманди“ Битола, 09.10.2020

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 9.10.2020 година, по повод престојниот празник 11 Октомври ги посетивме учениците од второ одделение од ОУ „Елпида Караманди“- Битола. При посетата беа запазени сите протоколи, при што на влезот ни беше измерена температура. Во училниците на растојание пред таблата ни беше поставено место за седење се со цел да се избегне било каков контакт со учениците и со учителката. Целта на нашата посетата беше да им ја доближи нашата работата и настаните кои се одржуваат во нашата библиотека по повод празникот 11 Октомври. Една од нашите библиотекари на учениците им прочита и една сликовница со наслов „Девојчето и дванаесетте месеци“, со што учениците кои сега почнуваат да се описменуваат, слушнат како треба правилно да се чита.

За оваа посета сакаме да им изразиме огромна благодарност на директорката на ОУ „Елпида Караманди“-  Битола Татјана Дамчевска и наставничките во второ одделение Жанета Здравковска, Марина Докулевска и Елена Трајковска кои не примија во своите училници и изразија желба за соработка.

 

Повеќе информации можете да најдите на следниот линк.

 

15. Роднокрајна средба на битолските писатели во Македонија, 13.10.2020, 10:30 часот

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Учесниците треба да се придржуваат кон протоколите за COVID-19.

   

Интернационален краток филмски ден

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

   

Страница 6 од 258

Сподели на Facebook