English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Поетскиот караван тргна од Битола!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска установа “Св. Климент Охридски“ - Битола, ги започна промотивните активности на проектот насловен “Стихувалки 2018“.
Првата промоција на збирката со поетски творби од 49 избрани автори се одржа во  Битола, во просториите  на Битолската библиотека.
Освен тоа што беше промовирана збирката, авторите кои претендираат за награди, имаат можност да настапат со читање на една песна, а публиката имаше можност да гласа.
Настанот  го отвори в.д. директорката на НУУБ „Св. Климент Охридски“- Битола Јелена Петровска, а промотори беа проф. д-р Кристина Николовска, проф. д-р Христо Петрески и м-р Ели Маказлиева.
Водител и модератор беше Александра Велинова.
Проектот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија. Следат повеќе фотографии на следниот линк https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10156666372103679
03.07.2018 година

 

„5 возбудливи авантури околу логорскиот оган“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Заедно со учителката Весела, дечињата од Битола ги откриваа тајните на Титаник, патуваа во средновековен замок, ги открија мистериите за пиратите и патуваа на мисија на Месечината, а сето тоа во едно место и во исто време, во детскиот оддел на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола. На подот ги пречека импровизиран логорски оган, сцена, предмети и книги кои со сигурност го ловат вниманието на децата. Кога ќе ги погледнеме темите и книгите кои беа избрани за обработка со деца на рана училишна возраст, не можеме а да не забележиме за колкав предизвик се работи.

Читај повеќе: „5 возбудливи авантури околу логорскиот оган“

   

Поетскиот караван поаѓа од Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Почнуваме со промотивните активности на проектот „СТИХУВАЛКИ 2018“. Првата промоција на ЗБИРКАТА со ПОЕТСКИ ТВОРБИ од 49 избрани автори, ќе се одржи во Битола, во просториите на библиотеката „Св. Климент Охридски“- Битола, на 3-ти јули (вторник) со почеток во 11.00 часот.
Освен тоа што ќе биде промовирана збирката, авторите кои претендираат за награди, ќе имаат можност да настапат со читање на една песна, а публиката ќе има можност да гласа.
   

Страница 5 од 190

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер