English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Од соработката со Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Како дел од практичната настава на студентите до Педагошкиот факултет - Битола по предметот библиотекарство, на ден 27.11.2018, во НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола беше одржано предавање за студентите од III година од групата воспитувачи под менторство на проф. д-р Добри Петровски. Предавањето беше на тема Организациска поставеност и современа функција на Библиотеката кое беше одржано од страна на м-р Јелена Петровска, библиотекар советник. Во текот на посетата студентите беа запознаени со одделите на Библиотеката.

 

Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Почитувани, Ни претставува големо задоволство да ви го најавиме практичниот семинар за потешкотиите во учењето насловен “Современи методи и алатки при работа со ученици со дислексија и дискалкулија – Битола”. Семинарот ќе се одржи на ден 22.12.2018 година со почеток од 10 часот во Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола. Семинарот ќе биде реализиран од страна на првото здружение за дислексија Ајнштајн во соработка со Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола. На семинарот свои работилници и предавања ќе имаат единствените лиценцирани тренери во Република Хрватска и Република Македонија за корекција на дислексија, дискалкулија и АДХД по светски познатиот метод на Рон Дејвис Кристина Ана Мудриниќ и Славица Тасевска Николовска. Наслов на работилницата: “Принципите за работа на Дејвисовата метода за корекција на дислексија и дискалкулија” Краток опис на работилницата: Г-ѓа Тасевска Николовска и Г-ца Мудриниќ ќе одржат презентација на принципите на Дејвисовата метода за корекција на дислексија, дискалкулија и АДХД со примена на практични алатки за ученици со дислексија кои може да се користат за време на часовите, но и во домашни услови Интерактивните вежби ќе опфатат работа со глина со цел да се објасни суштината и значењето на јазикот, моделирање на збор кој е тежок за визуелизизација и вовед во математиката преку моделирање со глина. Семинарот ќе биде во времетраење од 5 часа со паузи. Доколку сакате да присуствувате на истиот потребно е да регистрирате на следниов линк https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdP_fOsqIvnccPH69mXmpXG9KHQbKfV8RDw_2TIUN6zsJGpow/viewform Котизацијата за учество изнесува 1200 денари од учесник, по завршување на работилниците сите учесници ќе добијат сертификат за учество. Последен предвиден рок за пријавување на вашето учество е 18.12.2018 година. За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање во било кое време на 078 296 885 Ве очекуваме.

   

Донација на литература во ЈОУ Дом за стари лица Сју Рајдер - Битола, 2018

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 23.11.2018, во рамките на Неделата за грижа на старите лица беше посетена Јавната Општинска Установа Дом за стари лица Сју Рајдер - Битола и притоа од страна на директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола, м-р Бојан Стефановски и вишиот библиотекар Илче Стојановски им беа подарени книги.

 

 

 

 

 

   

Страница 3 од 204

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер