English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Салата претесна да ги прими сите на промоцијата на романот “Сестра Касијана“ од Добре Тодоровски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Веднаш по излегувањето од печат на најновиот роман “Сестра Касијана“ чиј автор е писателот од Битола, Добре Тодоровски, во Битола, во новата сала за промоции на НУУБ “Св. Климент Охридски“ се одржа и промоцијата на оваа книга. Салата беше премала да ги прими сите оние кои сакаат да бидат дел од промоцијата на оваа нова книга. Ретки се приликите кога толку многу луѓе се присутни на вакви културни настани, а дел и не влегоа во салата, туку ја следеа од холот на библиотеката.Присутните ги поздрави директорот на НУ УБ “Св. Климент Охридски“, м-р Бојан Стефановски, а за книгата зборуваа промоторите: Билјана Т. Димко, Радован П. Цветковски и Панде Манојлов.

Читај повеќе: Салата претесна да ги прими сите на промоцијата на романот “Сестра Касијана“ од Добре Тодоровски

 

Промоција на „Пчеларски календар“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

НУУБ „Св. Климент Охридски“  - Битола во соработка со пчеларското здружение „Нектар “од Битола организираa промоција на „Пчеларски календар“ од авторите проф. д-р Александар Узунов од Факултет за земјоделски науки и храна од Скопје и  м-р Борче Павлов професионален пчелар.
Промоцијата  се одржa на ден 23 ноември  (сабота) 2019 година, со  во просториите на Библиотеката. 
Во „Пчеларски календар“  се опишани целогодишните активности во пчеларникот, апитехниката, фазите во функционирањето на пчелните семејства низ годината, согласно специфичностите на климатските и вегетациските услови во Македонија. Тоа е поткрепено со релевантни податоци за температурите, врнежите, како и фенолошкиот календар за цветање на некои медоносни растенија во Македонија. 

Читај повеќе: Промоција на „Пчеларски календар“

   

Промоција на „Пчеларски календар“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Хортикултурни библиотеки!

Промоција на „Пчеларски календар“ од проф. д-р Александар Узунов и м-р Борче Павлов.

Ве очекуваме на ден 23 ноември 2019 година, со почеток во 11 часот во просториите на Библиотеката.

 

 

 

 

   

Страница 9 од 245

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер