English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоција на книгата “Библиотекарство“, прирачник за млади библиотекари

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 30.10.2018 година со почеток во 12 часот во салата за промоции при НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола се одржа промоција на книгата „Библиотекарство“, прирачник за млади библиотекари од авторите Благој Н. Николов, Гордана Пешевска и м-р Дијана Кирова. За книгата зборуваше Богомир Наумоски, библиотекар советник.

На следниот линк следат повеќе фотографии  https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10156955677053679

 

НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола дел од првиот Форум на библиотечна Унија на Кина

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Министерство за култура на Република Македонија во делот на зајакнување на културните врски со НР Кина во областа на библиотечното работење ја прифати иницијативата  на Јавната библиотека на Хангџоу за формирање на Унија на библиотеки меѓу НР Кина и сите земји на Централна и Југоисточна Европа.
По потпишувањето на договорите за соработка на ниво на министрите за култура од 19 до 22 октомври 2018 година во градот Ханџоу  се одржа Првиот Форум на библиотечна Унија на Кина и земјите од ЦИЕ.

Читај повеќе: НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола дел од првиот Форум на библиотечна Унија на Кина

   

„Магични стапчиња и шарени лижавчиња“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

29 нови детски бајки, полни со бајковити ликови, самовили, магични предмети, тајни и патувачки авантури  кои забавуваат и спонтано поучуваат на вештини на 21 век и просоцијално однесување, пишувани од страна на деца автори и нивната учителка Весела, за возраст од 4 до 12 години.
Со оваа промоција започнува нов креативен проект на Просветно Дело и учителката Весе, за повеќе информации околу ваше вклучување во истиот се гледаме во нашата библиотека на договорениот датум.

   

Страница 6 од 204

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер