Настани

Изложби 6.2.1893 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Изложба на книги за Григор Прличев, еден од најпознатите македонски писатели од 19 век. Меѓу најпознатите негови остварувања се поемите “Сердарот” и “Скендербег” и познатото дело “Афтобиографија”.
 

Изложби 23.1.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Во холот на Библиотеката беше приредена изложба на книги од истакнатите македонски преродбеници Димитар и Константин Миладинови.
   

Изложби 18.1.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод смртта на Академик Никола Кљусев, прв премиер на самостојна и суверена Македонија во холот на Библиотеката беше поставена изложба на книги ИН МЕМОРИАМ. На изложбата беа изложени сите негови книги кој тој ги напишал вкупно 34 од областа на литературата и економијата а кои се составен дел на фондот на Библиотеката.
   

Страница 300 од 314

Сподели на Facebook