Настани

Промоции 17.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ПРОМОЦИЈА НА КНИГА
Во Библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола во салата за промоции во 12 часот се одржа промоција на книгата “Раскажувачки текстови врз фактографски основи 1940 - 1945 плус 2004”, од авторот Мишко Божиновски.
 

Промоции 14.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола по повод годината на македонскиот јазик на ден 14.10.2008 година, во салата за промноции со почеток во 12 часот ја организираше промоцијата на стихозбирката “ЧЕСТ” од битолскиот автор Кире Неделковски. Промотори на книгата беа: Петре Димовски и Милица Радевска.
   

Промоции 03.10.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА АКАДЕМИК  ВИКТОР ФРИДМАН

По повод годината на одбележувањето на македонскиот јазик 2008, во салата за промоции на Библиотеката на ден 3.10.2008 година, со почеток во 12 часот во организација на Универзитетот “Св. Климент Охридски” од Битола се одржа Промоција на академик Виктор Фридман по повод наградата “Духовен воин” што му ја доделува Меѓународната асоцијација “Македонски духовни конаци”. Промотор беше проф. д-р Вера Стојчевска Антиќ, а наградата му ја врачи поетесата Светлана Христова Јоциќ, Претседател на споменатата Меѓународна асоцијација. На промоцијата свое обраќање кон присутните имаше и ректорот на Универзитетот проф. д-р Златко Жоглев.

   

Страница 303 од 314

Сподели на Facebook