Настани

Изложби 29.07.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ТЕМАТСКА ИЗЛОЖБА НА КНИГИ

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, во рамките на Битолското културно лето и по повод 105 годишнината од големиот национален празник “Илинден” во холот на Библиотеката постави тематска изложба на книги која го опфаќа периодот пред Илинден за време и после Илинден и неговите традиции. На изложбата се презентирани околу 90 монографски публикации од фондот со кој располага Библиотеката.

 

Изложби 21.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод одржувањето на 35 тото годишно собрание на Библиотекарското друштво на Македонија, (БДМ) во холот на НУУБ “Св. Климент Охридски” беше поставена изложба на книги од областа на Библиотекарството за неговиот историјат и развој.
   

Изложби 14.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ИЗЛОЖБА НА КНИГИ ОД ПОЛСКИ ПИСАТЕЛИ

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, по повод гостувањето на делагацијата на библиотекари од градот Вроцлав од Полска на ден 14.05.2008 година во 12.30 часот во холот на Библиотеката организираше изложба на книги од полски писатели насловена како “ПОЛСКАТА КНИЖЕВНОСТ ВО МИНАТОТО И ДЕНЕС” .

   

Страница 297 од 314

Сподели на Facebook