Настани

Изложби 23.1.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Во холот на Библиотеката беше приредена изложба на книги од истакнатите македонски преродбеници Димитар и Константин Миладинови.
 

Изложби 18.1.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод смртта на Академик Никола Кљусев, прв премиер на самостојна и суверена Македонија во холот на Библиотеката беше поставена изложба на книги ИН МЕМОРИАМ. На изложбата беа изложени сите негови книги кој тој ги напишал вкупно 34 од областа на литературата и економијата а кои се составен дел на фондот на Библиотеката.
   

Промоции 19.12.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ПРОМОЦИЈА НА КНИГА
“РЕЧНИК НА ДЕМИРХИСАРСКИОТ ГОВОР”
од Радован П. Цветковски и Божо Стефановски
Националната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола и Издавачот “Академски печат”од Скопје по повод 2008 - Година на македонскиот јазик и Месецот на Блаже Конески на 19 Декември 2008 година, во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организираја Промоција на книгата “Речник на демирхисарскиот говор” од авторите Радован П. Цветковски и Божо Стефановски од Битола. Промотор на книгата беше проф. д-р Кирил Трајковски.
   

Страница 290 од 303

Сподели на Facebook