Настани

Промоции 16.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола на ден 16.05.2008 година, во салата за промоции во 18 часот организираше промоција на две книги и тоа: “Битолскиот градски говор” и “Да не заборавиме кои сме” од авторот проф. д-р Кирил Трајковски од Битола. Промотор на книгите беше писателот од Битола г-дин Радован П. Цветковски.
 

Промоции 30.04.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

НУУБ “Св. Климент Охридски”, Македонското научо друштво од Битола и Книгоиздателството  “Македонска искра”од Скопје на ден 30.04.2008 година со почеток во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организираја Свечена промоција на историските дела:

1. ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ОД АНТИЧКИ    ВРЕМИЊА ДО ДЕНЕС од авторот Ристо Стефов од Канада.

Промотор: Дипл.археолог Аница Ѓоргиевска од Битола.

2.   ОД ПАНОНИЈА ДЕ ЕГЕЈ автори: Академик Антоније Чкокљев-Дончо и Славе Николовски-Катин од Скопје.

Промотор: Проф. д-р Вера Стојчевска-Антиќ од Скопје.

   

Промоции 11.04.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната  установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” - Битола, на ден 11.04.2008 година (петок) во салата за промоции во Библиотеката со почеток во 12 часот организираше ПРОМОЦИЈА на книгата :   “БИБЛИОТЕЧНО РАБОТЕЊЕ”  прирачник за сите видови библиотеки: Книга 1, Акцесорна обработка на библиотечниот материјал и нејзина примена во автоматизираното работење  од  БЛАГОЈ НИКОЛОВ.
   

Страница 285 од 293

Сподели на Facebook