Настани

Други активности 23.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ТРКАЛЕЗНА МАСА

На 23.05.2008 година, (петок) во 12.00 часот во Роднокрајната читална ќе се организира Тркалезна маса со писателите.

 

Други активности 22.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

35 ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА БДМ

Во организација на Библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола, на 22.05.2008 година, (четврток) со почеток во 14.00 часот,во салата за промоции на Библиотеката, Библиотекарското друштво на Македонија го одржа 35 -то годишно собрание.

Истиот ден во 18.00 часот во Роднокрајната сала ќе бидат претставени роднокрајните автори учесници на Третата роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија под медијаторство на д-р Николче Велјановски

   

Други активности 07.12.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ “ПОЕТСКИ БРАНУВАЊА - 2007”

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола по повод Патрониот празник на ден 07.12.2007 година, (петок) со почеток во 11.00 часот ја организираше четиринаесеттата традиционална литературна средба насловена како: “ПОЕТСКИ БРАНУВАЊА- 2007”. На средбата учество зедоја ученици членови на Литературните секции при Основните училишта од градот за која рокот за пријавување беше до 04.12.2007 година.

   

Страница 282 од 303

Сподели на Facebook