Настани

Четврта роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

       Традиционалната Средба се оддржуваше во два дена. Писателите се претставија со извадоци од своите дела на 28.05.2009 во 20 часот во Магазата. Тркалезната маса на тема: „Сонот како стварност во моето творештво“ се оддржа на 29.05.2009 во Роднокрајната читална на Библиотеката.

На средбата свои текстови излагаа околу дваесет автори.

 

 

 

Посета на библиотеката од вработените во ИЗУМ, Марибор 05.06.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 5 Гласа )

            Како резултат на долгогодишната соработка на библиотеките од Р. Македонија сo ИЗУМ (Институт за информациски науки) од Марибор, Р Словенија, вработените во таа институција организираа неколкудневна екскурзија низ нашата земја. Во рамките на таа екскурзијата беше испланирана дводневна посета на градот Битола и Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола.

Читај повеќе: Посета на библиотеката од вработените во ИЗУМ, Марибор 05.06.2009 г.

   

Битолски весник

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )          Библиотеката Св. „Климент Охридски“ беше наградена на манифестацијата за најуспешни битолчани во 2008 год. во организација на Битолски весник.
   

Страница 275 од 314

Сподели на Facebook