Настани

Патронатот на Библиотеката - 2009

PDFПечатиЕ-пошта

( 2 Гласа )

       По повод 8 Декември – Патрониот празник на Библиотеката, Свети Климент Охридски, на 7 декември беа промовирани:

  • Зборник од Четвртата роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија. Главен и одговорен уредник д-р Николче Вељановски;
  • Каталог на Детската библиотека од Олга Кузмановска.
       Во рамките на проектот Заштита на стари и ретки книги во Битола и Битолско, изработени се:
  • Мултимадијално DVD (втора фаза) - Од ризницата на стари книги во црквите во Битолско. Автори: Цветанка Дамјановска, Јоланда Бошевска и Лена Секуловска. Дизајн и изработка „Лидер инженеринг“ – Битола;
  • Каталог на стари и ретки книги од Ленче Андоновска.
За да видете повеќе слики кликнете ТУКА
 

Промоција на книгата „Библиотеките во Битола“

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа )

На 20.11.2009 година (петок), во 13.00 часот, во холот на Националната и Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Скопје се одржа промоција на книгата „Библиотеките во Битола“ од авторите Анета Стефановска и Науме Ѓоргиевски. Промотори на книгата беа Миле Бошески и д-р Михајло Георгиевски.

 

 

 

 

 

 

 

   

ИЗЛОЖБА НА КНИГИ - 23 Октомври - Денот на македонската револуционерна борба

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

Националната установа Универзитетска библиотека Св. Климент Охридскиод Битола за одбележување на 23 Октомври - Денот на македонската револуционерна борба во холот на Библиотеката припреми тематска изложба на книги комбинирана со портрети на македонските револуционери каширани на картон. Изложбата ја сочинуваат околу 70 монографски публикаци кои содржински соодветствуваат со овој голем празник на Македонија.

 

 

 

   

Страница 273 од 314

Сподели на Facebook