English French German Macedonian

Настани

Промоции 29.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

СРЕДБА СО ДЕТСКИОТ ПИСАТЕЛ ГОРЈАН ПЕТРЕВСКИ

Во рамките на културната манифестација “Денови на Библиотеката” во салата за промоции на Библиотеката на овој ден се одржа средба со детскиот писател Горјан Петревски од Скопје. За делото на писателот говореше Радован П. Цветкопвски од Битола. Средбата беше проследена и со музички точки во исполнение на градскиот детскиот хор “Свончиња”. На оваа средба гостуваа ученици од ОУ “Гоце Делчев “, “Ѓорѓи Сугарев” и “Елпида Караманди” од Битола.

 

Промоции 27.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА БИБЛИОГРАФИЈА

По повод културната манифестација “Денови на библиотеката” организирана во чест на 62 годишното постоење на Библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола, на ден 27.03.2007 година (вторник) со почеток во 12 часот во салата за промоции се одржа промоција на “Библиографија за Вера Стојчевска-Антиќ” од Јоланда Бошевска, Цветанка Дамјановска, Лена Секуловска. Промотори на Библиографијата беа: Д-р Александар Стерјовски и проф. д-р Димитар Пандев.

   

Промоции 23.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во салата за промоции на Библиотеката на овој ден со почеток во 12 часот беше организирана средба со македонските писатели: Веле Смилевски, Раде Силјан и Драги Михајловски Веле Смилевски - “Педесет долевања” (награда “Ацо Шопов” 2005), Раде Силјан- “Македонски писатели и дела” (награда за критика “Димитар Митрев” 2006), Драги Михајловски- “Мојот Скендербеј” (награда “Стале Попов” 2006).

Средбата ја водеше проф. д-р Златко Жоглев од Педагошкиот факултет од Битола. Претставувањето на писателите го водеше г-ѓа Анита Ангелевска.

   

Страница 268 од 269

Сподели на Facebook