English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоции 05.06.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Македонско - Хрватско друштво “Марко Марулиќ”, Заедницата на хрватите - Битола и Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски”од Битола на 05.06.2007 година, (вторник) во 12 часот, организираат Презентацијата на книги од  Новинарско-издавачката куќа “Хрватска реч” од Суботица. Презентацијата ја отвори почесниот конзул на Р. Хрватска во Битола г-дин Бранко Маретиќ.
 

Промоции 26.04.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 3 Гласа ) На 26.04.2007 година, во салата за промоции на Библиотеката во 12 часот се одржа промоција на новата книга збирка на поезија “Вртлогот на занесот” од младата поетеса Ирена Црвенковска од Битола.
   

Промоции 29.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

СРЕДБА СО ДЕТСКИОТ ПИСАТЕЛ ГОРЈАН ПЕТРЕВСКИ

Во рамките на културната манифестација “Денови на Библиотеката” во салата за промоции на Библиотеката на овој ден се одржа средба со детскиот писател Горјан Петревски од Скопје. За делото на писателот говореше Радован П. Цветкопвски од Битола. Средбата беше проследена и со музички точки во исполнение на градскиот детскиот хор “Свончиња”. На оваа средба гостуваа ученици од ОУ “Гоце Делчев “, “Ѓорѓи Сугарев” и “Елпида Караманди” од Битола.

   

Страница 248 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер