English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоции 26.09.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола на ден 26.09.2007 година (среда) во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организише промоција на книгата “ВЕЧНИОТ ОГАН НА ФИЛОСОФИЈАТА” од Јозо Т. Бошковски Јон. Промотор беше проф. д-р Ферид Мухиќ.
 

Промоции 21.09.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола на ден 21.09.2007 година (петок) во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организише промоција на монографијата “ОРЕОЛОТ НА ДЕВА МАРИЈА И СВ. БОГОРОДИЦА СЛИМНИЧКА ВО ПРЕСПА” од Вера Стојчевска - Антиќ и Славе Николовски -Катин.
   

Промоции 30.08.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотеката “Св. Климент Охридски” од Битола, во рамките на Програмата за културни активности во 2007 година на ден 30.08.2007 година (четврток) во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката организише промоција на книгите: “ЖЕНА НА БРЕГОТ ОД ОКЕАНОТ” и “ХАРФА” од Рада Видиновска. Промотори: м-р. Разме Кумбароски, писател и Никола Кљусев, академик.

Академик Рада Видиновска е современ македонски писател, поет, преведувач и есеист која живее и работи во Торонто, Канада. Автор е на книгите поезија: “Бисерни капки од Нијагара”, “Белези на душата”, “Молњи во окото”, “Скришни огледала” и други. Преведена е на повеќе јазици. Нејзините песни претставуваат тажна исповед низ кои провејува носталгијата по родниот крај.

   

Страница 247 од 250

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер