English French German Macedonian

Настани

Промоции 09.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ЛИТЕРАТУРНА СРЕДБА

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” - Битола и Друштвото на писатели на Р. Македонија по повод  одбележувањето на 60 годишнината од основањето на ДПМ и Месецот на книгата организираа Литературна средба на ден 09.11.2007 година, со почеток во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката. На средбата настапија писатели членови на ДПМ од Скопје и Битола.

 

Промоции 26.09.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола на ден 26 Септември во салата за промоции во 12 часот организираше промоција на книгата: “ВЕЧНИОТ ОГАН НА ФИЛОСОФИЈАТА”од авторот Јозо Т. Бошковски Јон. Промотор на книгата беше проф. д-р. Ферид Мухиќ.
   

Промоции 21.09.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) На празникот Рождество на Пресвета Богородица - Мала Богородица, 21 Септември во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката се одржа промоција на монографијата: “ОРЕОЛОТ НА ДЕВА МАРИЈА И СВЕТА БОГОРОДИЦА СЛИМНИЧКА ВО ПРЕСПА” од авторите: Вера Стојчевска - Антиќ и Славе Николовски - Катин.
   

Страница 247 од 251

Сподели на Facebook