English French German Macedonian

Настани

Промоции 21.2.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

ПРОМОЦИЈА НА ИЗДАНИЈАТА:

-Чехословачки дипломатски документи за Македонија, во избор и редакција на проф. д-р Новица Велјановски и проф. д-р Јан Рихлик и Крсте Мисирков, Писма, 1912-1917, во предговор и редакција на д-р Ростислав Терзиоски

Промотор проф. д-р Новица Велјановски

- Македонија во времето на Османлиското владеење, во редакција на д-р Драги Ѓоргиев и

- Турски документи за оружените борби во Македонија 1903-1908, во превод, редакција и коментар на д-р Драги Ѓоргиев

Промотор д-р Драги Ѓоргиев

 

Промоции 14.12.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Библиотеката во рамките на Програмата за одбележување на Патрониот празник на ден 14.12.2007 година, во салата за промоции со почеток во 12.00 часот организираше промоција на книгата “ГОЛЕМАТА ИЗМАМА” од Петре Наковски. Промотори на книгата беа: Трајан Петровски и Бранко Цветковски од Скопје.
   

Промоции 11.12.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола според Програмата за одбележување на својот Патронен празник на ден 11.12.2007 година (вторник) во салата за промоции со почеток во 12.00 часот организираше две промоции и тоа: Промоција на мултимедијалното ЦД “ОД РИЗНИЦАТА НА СТАРИ КНИГИ ВО БИТОЛСКИТЕ ЦРКВИ”.
   

Страница 245 од 251

Сподели на Facebook