English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоции 14.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА

Во организација на НУУБ “Св. Климент Охридски” и Центарот за културна деконтаминација - Битола во салата за промоции на Библиотеката на ден 14.11.2007 година, во 18 часот организираја Промоција на поемата : “Слики” од младиот битолски автор г-дин Емилијан Дивјакоски. Поемата е заштитена и подржана од Данскиот комитет на УНЕСКО при Министерството за култура на Кралството Данска и Балканскиот оркестар Бјонко и Копенхаген Чалгија во склоп на проектот за “Мир и просперитет на Балканот”. Промотори на книгата беа рецензентите: Г-дин Илија Мерковски и г-дин Илче Стојановски.

 

Промоции 09.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ЛИТЕРАТУРНА СРЕДБА

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” - Битола и Друштвото на писатели на Р. Македонија по повод  одбележувањето на 60 годишнината од основањето на ДПМ и Месецот на книгата организираа Литературна средба на ден 09.11.2007 година, со почеток во 12 часот во салата за промоции на Библиотеката. На средбата настапија писатели членови на ДПМ од Скопје и Битола.

   

Промоции 26.09.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола на ден 26 Септември во салата за промоции во 12 часот организираше промоција на книгата: “ВЕЧНИОТ ОГАН НА ФИЛОСОФИЈАТА”од авторот Јозо Т. Бошковски Јон. Промотор на книгата беше проф. д-р. Ферид Мухиќ.
   

Страница 244 од 249

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер