English French German Macedonian

Настани

Изложби 5.09.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод 8 ми Септември - Денот на независноста на Р. Македонија,  (третиод Илинден) Библиотеката за негово одбележување припреми изложба на книги кои содржински се однесуваат за создавањето на државата како самостојна и суверена Република Македонија. На изложбата која е поставена во холот на Библиотеката се презентирани голем број на  монографски публикации од фондот со кој располага Националната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од нашиот град.
 

Изложби 29.07.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ТЕМАТСКА ИЗЛОЖБА НА КНИГИ

Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, во рамките на Битолското културно лето и по повод 105 годишнината од големиот национален празник “Илинден” во холот на Библиотеката постави тематска изложба на книги која го опфаќа периодот пред Илинден за време и после Илинден и неговите традиции. На изложбата се презентирани околу 90 монографски публикации од фондот со кој располага Библиотеката.

   

Изложби 21.05.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) По повод одржувањето на 35 тото годишно собрание на Библиотекарското друштво на Македонија, (БДМ) во холот на НУУБ “Св. Климент Охридски” беше поставена изложба на книги од областа на Библиотекарството за неговиот историјат и развој.
   

Страница 242 од 259

Сподели на Facebook