English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Други активности 21.11.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР
“МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ “ ВО КОЧАНИ

Во петокот на 21.11.2008 година, во Јавната општинска установа Библиотека (ЈОУБ)  “ИСКРА” во Кочани во 11 часот во организација на Друштвото на библиотекарите на Македонија беше одржан деветтиот Републиучки натпревар “Млади библиотекари” до 14 годишна возраст. На натпреварот учество зедоа 24 натпреварувачи од сите Библиотеки од Македонија.
Првото место со максимален број на бодови го освои Мартин Јоновски од ОУ “Даме Груев” како претставник од Националната установа - Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола.
Наградите и Дипломите на учесниците ги врачи претседателот на Библиотекарското друштво на Македонија г-дин Кирил Ангелов од Скопје.
 

Други активности 17.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ТРИБИНА НА ТЕМА:
“БАЛКАНСКАТА САГА”

Француската Аијанса од Битола го покани Господинот Луан Старова за една конференција која се одржа на 17 Ноември 2008 година, во салата за промоции на Библиотеката во 18 часот на тема: “Балканската сага” и приемот на неговата последна книга во Франција насловена Во потрага по Елен Лебовитз.
Балканската сага на господинот Старова (десет тома) е преведена на повеќе јазици и европската литературна критика ги става неговите дела помеѓу романите на Исмаил Кадаре и Данило Киш. Старова е член на МАНУ. Тој имаше универзитетска и дипломатска кариера. Тој беше првиот Амбасадор на Република Македонија во Франција.
   

Други активности 07.11.2008 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) ДЕВЕТТИ ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР НА МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ
Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски”
од Битола, на ден 07 Ноември 2008  година, во роднокрајното одделение со почеток во 12 часот го одржа деветтиот по ред општински натпревар на “Млади библиотекари” до 14 годишна возраст.
На натпреварот учествуваа вкупно 14 претставници по еден од сите Основни училишта од општините Битола, Могила и Новаци и од поголемите селски населби: Бистрица и Добрушево.
За подготовка на учесниците на натпреварот Библиотеката им го обезбеди новиот Прирачник за подготовка на кандидати за натпреварот Млади библиотекари од г-дин Миле Бошески директор на Народната и Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Скопје.

Читај повеќе: Други активности 07.11.2008 г.

   

Страница 222 од 245

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер