English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Битолски весник

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )          Библиотеката Св. „Климент Охридски“ беше наградена на манифестацијата за најуспешни битолчани во 2008 год. во организација на Битолски весник.
 

Денови на книгата

PDFПечатиЕ-пошта

( 6 Гласа )

 

26 мај (вторник) во 20 часот
6-ти „Саем на книгата - Битола 2009“
Прес на медиумите
Место: Народен театар - Битола

28 мај (четврток) во 20 часот
Промоција на книгата „Книжевен зборник на битолски писатели“ од Ленче Андоновска и Гордана Пешевска
Поздравна реч: Владимир Талески, градоначалник на општина Битола
Промотор: Петре Димовски проследено со Претставување на роднокрајни писатели од Македонија
Место: Магаза

29 мај (петок) во 11 часот
Четврта роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија (Тркалезна маса)
Место: НУ- Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола

   

Пролетен саем на книгата

PDFПечатиЕ-пошта

( 4 Гласа )

Во организација на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола и издавачките куќи „Просветно дело“ и „Детска радост“ - Скопје, во салата за промоции при НУУБ „Св. Климент Охридски“ од 11 до 15 мај се одржува „Пролетен саем на книгата - Битола 2009“. Најмладите читатели, а воедно и сите заинтересирани можат да не посетат секој ден од 10 до 22 часот, при што со секоја купена книга следува и пригоден подарок. Во рамките на Саемот е предвидена и следната програма:

- Понеделник (11.05.2009) - Свечено отворање

- Вторник (12.05.2009) - Средба на читателите на „Другарче“ со писателите Киро Донев и Ванчо Полазаревски

- Среда (13.05.2009) - Ден на списанијата „Развигор“ и „Наш Свет“ - 10:30 часот;  Средба на читатели на „Наш Свет со писателот Горјан Петрески  - 12:00 часот; Средба на читателите на „Развигор“ со писателот Стојан Тарапуза.

- Четврток (14.05.2009) - Ден на списанието „Росица“ 

- Петок (15.05.2009) - Дружење со писателот Горјан Петревски

   

Страница 192 од 230

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер