English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Посета на библиотеката од вработените во ИЗУМ, Марибор 05.06.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 5 Гласа )

            Како резултат на долгогодишната соработка на библиотеките од Р. Македонија сo ИЗУМ (Институт за информациски науки) од Марибор, Р Словенија, вработените во таа институција организираа неколкудневна екскурзија низ нашата земја. Во рамките на таа екскурзијата беше испланирана дводневна посета на градот Битола и Националната установа Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Битола.

Читај повеќе: Посета на библиотеката од вработените во ИЗУМ, Марибор 05.06.2009 г.

 

Битолски весник

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )          Библиотеката Св. „Климент Охридски“ беше наградена на манифестацијата за најуспешни битолчани во 2008 год. во организација на Битолски весник.
   

Денови на книгата

PDFПечатиЕ-пошта

( 6 Гласа )

 

26 мај (вторник) во 20 часот
6-ти „Саем на книгата - Битола 2009“
Прес на медиумите
Место: Народен театар - Битола

28 мај (четврток) во 20 часот
Промоција на книгата „Книжевен зборник на битолски писатели“ од Ленче Андоновска и Гордана Пешевска
Поздравна реч: Владимир Талески, градоначалник на општина Битола
Промотор: Петре Димовски проследено со Претставување на роднокрајни писатели од Македонија
Место: Магаза

29 мај (петок) во 11 часот
Четврта роднокрајна средба на битолските писатели од Македонија (Тркалезна маса)
Место: НУ- Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола

   

Страница 191 од 229

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер