English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Свечено одбележување на Патронатот на Библиотеката „Свети Климент Охридски“, 2012

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 05.12.2012 (среда) беше свечено одбележан Патронатот на Библиотеката. На присутните им се обрати г-дин Науме Ѓоргиевски, директор на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола. Потоа следеше промоција на изданијата:

- Библиотечната дејност во Битола и Битолско. Книга1, Од зачетоците до 1974 година.

Промотор проф. д-р Златко Жоглев

НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола - DVD

Промотор проф. д-р Сашо Коруновски

- Седма роднокрајна средба со битолските писатели од Македонија - зборник

- Библиотечен тренд

Промотор д-р Николче Вељановски

На крајот следеше КУД „Стив Наумов“ - Битола

 

Љубопитници во посета на Библиотеката

PDFПечатиЕ-пошта

( 4 Гласа )

Дечиња од детската градинка „Коца Василева“ - Битола на ден 04.10.2012 година ја посетија Библиотеката.
Посетата беше искористена за запознавање на децата со работата на Библиотеката како културна установа, нејзините оддели и начинот на издавање на книгите. Исто така беа разгледани магацинот за чување на книги, детската библиотека, читалните. На децата им се прочитаа песнички, приказни. Додека на крајот на посетата децата ни изрецитираа песнички што ги учат во градинката.
Мили дечиња Ви благодариме за посетата и за денот што ни го разубавивте со Вашата насмевка и интерес

   

65 ГОДИНИ ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

НУУБ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ БИТОЛА
ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

65 ГОДИНИ ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

Поздравна реч
г-дин Науме Ѓоргиевски директор на НУУБ „Св. Климент Охридски“ Битола

Реч на проф. д-р Веле Смилевски претседател на Собранието на Друштвото на писателите на Македонија

Читај повеќе: 65 ГОДИНИ ДРУШТВО НА ПИСАТЕЛИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

   

Страница 190 од 249

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер