English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Изложби 27.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) 27.02.1902 г. Роден е американскиот писател Џон Штајнбек. Умре во 1968 година.
 

Изложби 26.2.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) 26.2.2004 г. Македонскиот претседател Борис Трајковски, со шестчлена делагација и двајца пилоти загинаа при урнување на авионот од типот “кингер”, на 15 километри јужно од Мостар. Трајковски е роден на 25 јуни 1956 година во Струмица. Дипломира на Правниот факултет во Скопје, во 1980 година, специјализира деловно право и право на работни односи. Повеќепати беше на студијски престој во САД. Од 1997 до 1998 година беше шеф на Кабинетот на градоначалникот на општина Кисела Вода. Тој беше претседател на Комисијата за надворешнополитички односи на ВМРО-ДПМНЕ и главен политички советник на тогашниот македонски премиер Љубчо Георгиевски. Од 21 декември 1998 година ја извршуваше функцијата заменик-министер за надворешни работи на Република Македонија. На 15 декември 1999 година беше 27.02.1902 г.   инаугуриран за претседател на Република Македонија.
   

Изложби 26.02.2009 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас ) 26.02.1856 г. Умре “таткото на српската драма” Јован Стерија Поповиќ.Роден е во 1806 година.
   

Страница 151 од 183

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер