English French German Macedonian

Настани

Ноќ со Андерсен

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На видеото можете да ги видите просторите на библиотеката кои беа преполни со деца. Тие беа дел од активностите: читање под ѕвездите, театар на сенки, креативни работилници, зумба, вечера под отворено небо итн.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Мистеријата на Босанските пирамиди

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На ден 11.04.2017 година, во просториите на  НУУБ Св.„Климент Охридски“ -  Битола, д-р Семир Османагиќ  одржа предавање на кое зборуваше за мистеријата на Босанските пирамиди, како дел од серијалот на научно-истражувачките предавање кои ги одржува во Македонија.
Д-р Семир Османагиќ е човек кој што ги има истражувано Пирамидите во Перу, Хондурас, Мексико, Салвадор, Боливија, Кина, Маурициус, Гватемала и многу други земји во светот. 2005 година ги открива Босанските Пирамиди во Високо, поради што е и примен во Руската Академија на Природни Науки како најмлад член на таа институција во која се наоѓаат и неколку десетина истакнати добитници на Нобеловата награда. После потврдата на истакнати египетски научници за постоењето на Пирамидите во Босна, тој патува низ целиот свет и предава за Босанските Пирамиди.
Повеќе од стотина години нè учат дека пирамидите се градени само во Египет и Мексико, и тоа како гробници или како церемонијални места за жртвување.  Тоа не  е вистина.
Пирамидите се присутни на сите континенти во светот, и многу независни истражувачи го имаат докажано тоа користејќи ги најновите сателитски, георадарски и геотермални инструменти и методи, и со тоа ја отвараат вратата на новата вистина и новата историја за Пирамидите во Светот.

   

Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницат

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во четврток, на 6 ти април 2017 година, во просториите на Скопски Саем се одржа првиот тематски форум, со фокус: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата. На форумот зедоа учество околу 100 учесници: претставници на различни нивоа на локалните власти, претставници од Институтот за библиотекарство и други факултети, бизнис секторот, фондации, ИТ компании, директори, библиотекари, студенти на групата библиотекарство и др. Форумот е дел од проектот „Јавно застапување и лобирање на јавните библиотеки во Р Македонија“, иницијатива на EIFL за Балканот, во организација на Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ во соработка со Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје и Библиотечното здружение на Македонија.

Читај повеќе: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницат

   

НУУБ „Св.Климент Охридски“- Битола дел од Саемот на книга 2017

PDFПечатиЕ-пошта

( 1 Глас )

НУУБ „Св.Климент Охридски“ - Битола и Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје во соработка со Здружението за развој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ имаат чест да Ве поканат на тематски форум: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата, кој е интегрален дел од серија активности и настани во рамките на Националната кампања „Отворена библиотека – Влези во нов свет“ кои ќе се реализираат на 6 ти април 2017 год., во рамките на Саемот за книга.

Читај повеќе: НУУБ „Св.Климент Охридски“- Битола дел од Саемот на книга 2017

   

Мистериите на босанските пирамиди

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Откритието за Босанките Пирамиди ја менува европската и светската историја засекогаш. За време на предавањето Др. Семир Османагиќ ќе ги претстави новите откритија во врска со истражувања и енергетските мерења направени на врвот на Пирамидите и во подземниот лавиринт на тунели, од страна на признатите руски научници и академици, проф д-р. Коротков и проф. д-р. Смирнов. Повеќе од стотици години нè учат дека Пирамидите се градени само во Египет и Мексико како гробници или како церемонијални места за жртвување. Тоа не е вистина. Пирамидите се присутни на сите континенти во светот и многу независни истражувачи го имаат докажано тоа користејќи ги најновите сателитски, георадарски и геотермални инструменти и методи. Со тоа ја отвараат вратата на новата вистина и новата историја за Пирамидите во Светот.

Читај повеќе: Мистериите на босанските пирамиди

   

Страница 8 од 86

Сподели на Facebook
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер