English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Конференција на тема “Сеќавање, орговорност и препознатливост на Ромите – жртви на Холокаустот“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Националната установа Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ - Битола и „Сумнал“ здружение за развој на Ромската организацијата, на ден 25.07.2019 година  ја организираa конференција на тема “Сеќавање, орговорност и препознатливост на Ромите – жртви на Холокаустот“.
Конференцијата е во рамките на проектот “Психосоцијална поддршка и советување, социјален клуб и односи со јавноста на 100 преживеани Роми жртви на Холокаустот“ во Скопје финансиран од EVZ Stiftung – Erinnerung, Verantwortung, Zukunft кој е наменет за постари лица – Роми, жртви на Холокаустот во Македонија родени пред 09 Мај 1945 година, рече Фатма Бајрам Аземовска, од “Сумнал“ невладина организација која е препознатлива по својата работа во нашиот град.

Читај повеќе: Конференција на тема “Сеќавање, орговорност и препознатливост на Ромите – жртви на Холокаустот“

 

Работилница за „Видео игри“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Библиотеката продолжува со летните активности наменети за младата популација.
На ден 16.7.2019година се одржа втората работилница за „Видео игри“ во рамките на проектот „Тин лето во Библиотека“.
Работилницата ја водеше Петар Котевски, сопственик на Камај медиа, фирма која преставува лидер во регионот за изработка на видео игри и виртуелна реалност.
Во рамките на работилницата, децата беа запознаени со начинот како се изработува видео играта, кои програмски јазици се користат, кои се најпопуларни видео игри за тинејџерите, а потоа и самите имаа можност да програмираат.

Читај повеќе: Работилница за „Видео игри“

   

ПРЕДЛОЖИ КНИГА – СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА СВОЈА КНИГА!

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Почитувани читатели,
Ви испраќаме голема   благодарност што сите овие години сте дел од нашиот литературен свет. Мали, големи, расположени, добронамерни и нетрпеливи, лути и разбирливи, Вие сте нашите читатели што не мотивирате и поттикнувате -  Вие наши најдраги членови.
Библиотеката веќе неколку години работи на програмите кои се дел од потребите на заедницата. Библиотечните активности ги насочуваме кон  воведување на секојдневието во библиотеката со цел ние да станеме дел од  Вашиот живот.

Читај повеќе: ПРЕДЛОЖИ КНИГА – СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА СВОЈА КНИГА!

   

Страница 8 од 233

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер