English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

трибина на тема „Борба против дезинформациите“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ВНИМАНИЕ!!! ВНИМАНИЕ!!! Ве покануваме да бидете дел од Јавната интерактивна трибина на тема „Борба против дезинформациит“

Здружението за меѓународна младинска соработка ИНТЕРАКТИВ - Битола во соработка со НУУБ „Св. Климент Охридски” - Битола се организатори на овој настан, а на истиот учество ќе земат: Жанета Здравковска - новинар и регионален координатор на ЗНМ;      Стево Башуровски - главен и одговорен уредник на ТЕРА телевизија;                Д-р Божидар Миленковски - професор на ФИКТ;                                                 М-р Фатма Бајрам Аземовска - НУУБ „Св. Климент Охридски” - Битола. Модератор ќе биде Мартин Николовски, студент на насока новинарство на Факултетот за комуникации при Хаџи Бајрам Вели Универзитетот од Анкара, Р.Турција. Бидете и Вие дел од оваа трибина, на 19.09.2019 година во 12.00 часот во просториите на НУУБ „Св. Климент Охридски” - Битола

 

Книжевна вечер со српскиот автор Ѓорѓе Д. Сибиновиќ

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Дружење со најчитаниот српски автори Ѓорѓе Д. ПСибиновиќ.
Ќе бидат претставени три негови дела преведени на македонски јазик, романот „Низводно“ поетската збирка „Перото Вилијам Шекспир“ и збирката есеи „Година на бунтот“.

Ве очекуваме на ден 06.09.2019 година (петок) во просториите на  НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола, со почеток  во  18 часот.
Промотор: Елена Богановска
Модератор: Михајло Свидерски
Ве очекуваме!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

8 Септември - Ден на независноста на Република Северна Македонија, 2019

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

По повод 8 Септември - Ден на независноста на Република Северна Македонија, во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ - Битола поставена е тематска изложба на книги.

 

 

 

 

 

 

   

Страница 5 од 233

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер