Настани

Промоции 11.12.2007 г

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Промоција на Зборникот “ВТОРА РОДНОКРАЈНА СРЕДБА НА БИТОЛСКИ ПИСАТЕЛИ ОД Р.М”. во издание на Библиотеката. Промотор на Зборникот беше д-р Николче Валјановски вработен во Библиотеката.
 

Промоции 08.12.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа ) Националната установа Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” од Битола, по повод Патрониот празник на ден 08.12.2007 година, (сабота) во 12.00 часот во салата за промоции на Библиотеката организираше свечено претставување на книгата: “Значајни личности за Битола”.
   

Промоции 14.11.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

ПРОМОЦИЈА НА КНИГА

Во организација на НУУБ “Св. Климент Охридски” и Центарот за културна деконтаминација - Битола во салата за промоции на Библиотеката на ден 14.11.2007 година, во 18 часот организираја Промоција на поемата : “Слики” од младиот битолски автор г-дин Емилијан Дивјакоски. Поемата е заштитена и подржана од Данскиот комитет на УНЕСКО при Министерството за култура на Кралството Данска и Балканскиот оркестар Бјонко и Копенхаген Чалгија во склоп на проектот за “Мир и просперитет на Балканот”. Промотори на книгата беа рецензентите: Г-дин Илија Мерковски и г-дин Илче Стојановски.

   

Страница 288 од 293

Сподели на Facebook