English French German Macedonian

Настани

подготвува Фатма Бајрам Аземовска

Промоција на „Пчеларски календар“

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Хортикултурни библиотеки!

Промоција на „Пчеларски календар“ од проф. д-р Александар Узунов и м-р Борче Павлов.

Ве очекуваме на ден 23 ноември 2019 година, со почеток во 11 часот во просториите на Библиотеката.

 

 

 

 

 

Промоција на книгата „Сестра Касијана“ - Добре Тодоровски

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во издание на книгоиздавачката куќа ,,Матица“-Скопје, од печат излезе најновиот роман „Сестра Касијана“ чиј  автор е писателот од Битола, Добре Тодоровски.
Во романот се обработува реална приказна за два живеани света на носечкиот лик, оној од секојдневното живеење и тематики од монашкиот живот на сестрите монахињи, кои одлучиле животот да го посветат во служење во нашите православни манастири.
Направен е обид барем малку да се долови еден таинствен свет исполнет со молитви, немерлива љубов и среќа во славењето на нашиот Господ Бог, посочува авторот Тодоровски.
Промотори na книгата се: Билјана Т. Димко, Радован П.Цветковски И Панде Манојлов. Ве очекуваме на 20 ноември 2019 година со почеток во 18 часот, во просториите на Библиотеката

   

20-ти Републички натпревар „Млади библиотекари“, 2019

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

На 15.11.2019 година се одржа 20-ти Републички натпревар „Млади библиотекари“ во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје. На натпреварот учествуваа 24 учесници од основните училишта на Република Северна Македонија. Претставникот од Општина Битола, Стефанија Цветановска од ОУ „Славко Лумбарковски“ – Новаци го освои второто место со освоени 106 од можни 120 поени. Честитки за наградените и за сите учесници на овој натпревар. На следниот линк следат повеќе фотографии https://www.facebook.com/pg/nuub.mk/photos/?tab=album&album_id=10157934225918679&__xts__%5B0%5D=68.ARA8Jb3qBNP-Z727lVxHHWSAO1Ub8eHjzym5R187_s8nqfjuPPO5oIxEyKuSgmjiir8R7mKK5FgNFm1n3d93nqWGd2QjWIwGEaIMq4ujt4B4J4495QKYOrcXR4PF1UMss5u82LElENWIKbwfowhqft6XPMu2A1H7O0PPxLVRcCUZULjMJ09Fix6chJqGTiKSfLb1IsDw6StOE225LMYjkl-aQU4Mge01McDTpV_66VsxOXHqAhmtfq_KbgPkSC_tiMZXLANVQY_fSBbHlmB9MLFzTNv24P3i3k3ssqNRKKmdIQ-eF97ajY177p0aSCKg65y_-38fgQXxdtNwxiS7kpBdZ_huNHDIIg3BzlLcvhhd2I-pc50Ul4WuOwGcVt4ZQ1Ec-PLeqPqjnsHA5dlydFloz4RdJMJM2lz2Mi8fRwKdDlsD0MVXoMgJpBHiB5KMjDffrFE&__tn__=-UC-R

   

Страница 8 од 243

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер