English French German Macedonian

Млади библиотекари 2013

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

НУУБ „Св.Климент Охридски“-Битола, на ден 07.10.2013 година го организираше традиционалниот општински натпревар „Млади библиотекари“ кој се одржа во просториите на Библиотеката.

За потребите на општинскиот натпревар се формираше тричлена комисија и тоа во состав на Бошевска Јоланда – претседател, Стојановски Илче и Пешевска Гордана– членови.На натпреварот земаа учество 12-мина ученици од основните училишта од Битола, Новаци , Бистрица, с.Добрушево.

 

Првото место и припадна на Ивана Карасманакис ученичка во VIII- 3 одделение при ОУ “Св.Климент Охридски“ - Битола. Второто место го освои Евгенија Пројкоска ученичка во VIII-б одделение од ОУ “Св.Кирил и Методиј“ – Битола и третото место и припадна на Наталија Богдановска од ОУ „Браќа Миладиноци“ с.Добрушево.

Победникот на натпреварот Ивана Карасманакис се стекна со право да учествува на 14-от Републички натпревар на „Млади библиотекари“ кој ќе се одржи на 25.10.2013 година во локалната библиотеката “Страшо Пинџур“ во Неготино.

 

 

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер