English French German Macedonian

Промоции 23.03.2007 г.

PDFПечатиЕ-пошта

( 0 Гласа )

Во салата за промоции на Библиотеката на овој ден со почеток во 12 часот беше организирана средба со македонските писатели: Веле Смилевски, Раде Силјан и Драги Михајловски Веле Смилевски - “Педесет долевања” (награда “Ацо Шопов” 2005), Раде Силјан- “Македонски писатели и дела” (награда за критика “Димитар Митрев” 2006), Драги Михајловски- “Мојот Скендербеј” (награда “Стале Попов” 2006).

Средбата ја водеше проф. д-р Златко Жоглев од Педагошкиот факултет од Битола. Претставувањето на писателите го водеше г-ѓа Анита Ангелевска.

Сподели на Facebook
Барај книга
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер